У вас есть вопросы? Свяжитесь с нами: klienditeave@kika.ee или +372 609 0461

Kuus kõige tervemat kassitõugu – nendel kassidel on kõige väiksem soodumus tõsisteks tervisehädadeks

2024-07-26
Kuus kõige tervemat kassitõugu – nendel kassidel on kõige väiksem soodumus tõsisteks tervisehädadeks

Neljajalgsed valmistavad neid armastavale pererahvale palju rõõmu. Tahaks, et lemmikloomad oleksid ilusad, kuid veelgi tähtsam – terved. Öeldakse küll, et kassidel on üheksa elu, aga tegelikkuses on mõni kass erinevate haiguste suhtes vastuvõtlikum.

 

 

Eksperdid toovad välja kuus kassitõugu, keda peetakse kõige tervemaks ja kõige vähem altimaks tõsistele terviseprobleemidele.

 

Ragamuffin

 

Ragamuffinid on väga armsad ja tuntud väga koheva karva poolest. Nad on sotsiaalsed ja neile meeldib inimestega aega veeta. Peale selle on need kassid üldiselt üpris terved ja elavad tavaliselt ligikaudu 13 aastat. Ehkki kassidel võib olla soodumus südame- või neeruhaigusteks (geneetilise mutatsiooni pärast), on ragamuffini tõu kiisud harilikult terved ja õnnelikud.

 

Vene sinine kass

 

Mitte ükski kassitõug ei ole 100% kaitstud terviseprobleemide eest, kuid vene sinisel kassil on väiksem tõenäosus ohtlikeks haigusteks, sest sellel tõul ei ole mingeid tavapäraseid geneetilisi häireid. Ainus vene sinisele kassile omane terviseprobleem on põiekivid. Vene sinine on ilus kass, kelle eluiga on rohkem kui 13 aastat.

 

Savanni kass

 

Savanni kass pärineb Aafrika servalist ja on üsna uus tõug – see kuulutati ametlikult välja 2012. a. Savanni kassil on ainulaadne kuldne karv ja teravatipulised kõrvad. Nemadki on terved loomad ja neil ei ole kalduvusi tõsisteks haigusteks. Ent see tõug on ikka veel üpriski uus ning teadlased saavad selle servali ja kodukassi hübriidi kohta endiselt aina uusi asju teada.

 

Bombei kass

 

Bombei kass on lihaseline loom, kes näeb välja peaaegu nagu must panter. Tal on palju energiat ja jõudu. Bombei kassil on hüpertroofilise kardiomüopaatia soodumus, aga see soodumus on ka paljudel muudel kassitõugudel – tegu on kassidel kõige sagedamini esineva südamehaiguse vormiga. Kui HKM, kõrvale jätta, on Bombei kass tavaliselt terve. Siiski hoidke oma kassi toitumisel ja kehakaalul kindlasti silm peal, sest Bombei kassidele meeldib süüa!

 

Ameerika lühikarvaline

 

Ameerika lühikarvaline on populaarne kassitõug, kes sobib hästi pere lemmikloomaks. Targad ja armastavad ameerika lühikarvalised on samuti üldjuhul väga terved. Neil kipub esinema hüpertroofilist kardiomüopaatiat, aga jällegi – paljudel kassidel esineb seda diagnoosi.

 

Briti lühikarvaline

 

Sarnaselt oma ameerika kolleegidega on seegi kassitõug üpris terve. Kui teil on briti lühikarvaline, jälgige B-hemofiiliat, millele saab kergesti jälile DNA-testiga. Lisaks, nagu iga muugi kassitõu puhul, tuleb kindlasti planeerida iga-aastane veterinaarkontroll ja jälgida oma kassi kehakaalu. See on parim viis tagada, et teie briti lühikarvaline püsiks terve.

Если бы у вашего питомца были большие пальцы на лапках, он точно следил бы за новостями KIKA. Подпишитесь на рассылку и получите скидку на корзину -20%!