У вас есть вопросы? Свяжитесь с нами: klienditeave@kika.ee или +372 609 0461

Maailmas koguvad populaarsust lemmikloomade spaad, kus pakutakse ilu- ja terviseteenuseid

2024-08-30
Maailmas koguvad populaarsust lemmikloomade spaad, kus pakutakse ilu- ja terviseteenuseid

Koduloomi peetakse üha enam mitte ainult neljajalgseteks sõpradeks, vaid täieõiguslikeks pereliikmeteks. Ühtlasi pakutakse neile ka üha rohkem inimestele omaseid tooteid ja teenuseid. Üks maailmas iseäranis kiiresti populaarsust koguv trend on lemmikloomade spaasalongid.

 

 

UAB KIKA GROUP ekspordi arendusjuht Paulius Ausmanase sõnul on riike, kus see on pigem moeküsimus. „Ehkki niisugused salongid pakuvad tõeliselt võrratut võimalust oma lemmiklooma hellitada, on enamik nendes osutatavaid teenuseid loomadele tegelikult ühtaegu kasulikud ja vajalikud,“ kinnitab Ausmanas.

 

Millised on USA ja Aasia erinevused?

 

Ekspordi arendusjuht Paulius Ausmanas ütleb, et koduloomahoolduse suurimaid turge, mida jälgib kogu maailm, on Aasia riigid, nagu Jaapan, Taiwan, Lõuna-Korea ja Singapur. „Koerapügaja amet on Aasia riikides väga lugupeetud ja hinnatud. Selle ameti valinud inimesed kannavad siin suurt vastutust. Lisaks on veel huvitav märkida, et Jaapanis, Taiwanis, Lõuna-Koreas ja Singapuris valitsevad kaks pügamismudelit: regulaarsed tellimustööd ja butiiksalongid. Regulaarse tellimustöö korral korjavad pügamissalongi esindajad lemmiklooma kindlaks määratud graafiku järgi kodunt peale, viivad spaasalongi, teevad seal protseduurid ära ja toovad koju tagasi. Butiiksalongid eristuvad oma ilu ja detailidele pööratava tähelepanu poolest. Nendes salongides pühendatakse palju tähelepanu salongi keskkonnale ja puhtusele. Tihtipeale on niisugustes salongides ka kohvik, kus loomaomanikud saavad oodata, kuni tema lemmikuga toiminguid tehakse,“ räägib Ausmanas.

 

Aasia riikide turgudel pööratakse iseäranis palju tähelepanu armsusfaktori täitmisele, nagu märgib UAB KIKA GROUP ekspordi arendusjuht Paulius Ausmanas: „Nende maade spaasalongides domineerib stiil Asian fusion, kus lemmiklooma pügamisel tuuakse esile tema kõige armsamad jooned ja pügamisel ei lähtuta tõu standardist. Sellistes salongides pakutakse ka lemmikloomade küünte lakkimist, karva värvimist ja keerukaid pügamisi. Sageli kasutavad loomaomanikud oma neljajalgsete lemmikute kaunistamiseks ka päikeseprille, mütse ja riietuselemente, mis seostuvad filmitegelastega.”

 

 

Ka USA ei jää Aasia turust maha. „Ameerika Ühendriikides on loomajuuksurid ja -spaad samuti populaarsed, kuid siiski mitte Aasia tasemel. Ameeriklased mõistavad lemmikloomade vannitamise ja karvahoolduse tähtsust, kuid valik on kitsam. Peale korrapärase pesu ja kammimise valib vaid 23% ameeriklastest selliseid lisateenuseid nagu niisutav, toitev, karva siluv või eemaldav hooldus,“ ütleb Paulius Ausmanas.

 

Ilus, hoolitsetud ja terve välimusega lemmikloom on Aasias ja Ameerikas Ausmani sõnul staatuse märk: „Nendes riikides hoolitsetakse loomade eest usinalt, neid vannitatakse, värvitakse ja lõhnastatakse, kuid kasutatavate vahendite mõju nahale ja karvale hinnatakse väga harva. Just sellepärast koolitame USA-s ja Aasia riikides toimuvatel näitustel sageli loomaomanikke, pügajaid ja aretajaid, tutvustades neile naturaalsete karva- ja nahahooldustoodete kasulikkust ja väärtust looma tervisele. Räägime ja demonstreerime, kuidas saab looduslike vahendite abil saavutada suurepäraseid tulemusi ning tunda rõõmu terve välimusega kaunist ja õnnelikust lemmikloomast.“

 

 

Kuidas Eesti selles kontekstis välja näeb?

 

Tauro Grooming Academy koerapügaja ja koolitusjuht Kamilė Ausmanė sõnul ei jää Eesti käib globaalsete trendidega kaasas. Meie lemmikloomaspaad pakuvad neljajalgsetele pereliikmetele nii ilu- kui ka tervise- ja raviprotseduure. Näiteks Tauro Grooming & Skincare'i salongides pakuvad professionaalsed pügajad nii lemmikloomade hügieenitoiminguid (vannitamist, kõrvade puhastust, küünte kärpimist ja karvalõikust) kui ka raviprotseduure, mis võivad aidata dermatiidi või alopeetsia korral.

 

 

„Nendes spaasalongides kasutatakse ainult Tauro Pro Line'i naturaalset profikosmeetikat, mis on lemmikloomadele kasulik. Pealekauba, siin pakutakse lemmikloomadele unikaalset protseduuri – osoonivanni teraapiat. See on unikaalse B.O.B.-i tehnoloogiaga ainulaadne ja modernne loomavann. Massaaživannides tehtavad hoolitsused võivad aidata eemaldada mustust, stimuleerida naha uuenemist, aktiveerida rakkude tegevust ning parandada vereringet ja kasulike ainete omastamist. Samuti võivad need puhastada poore ja olla kasulikud nahahaigustega võitlemisel,“ tutvustab Ausmanė nende kasulikkust. Kokkuvõtteks ütleb ta, et lemmikloomade spaasalongides pakutakse mitmesugust laadi teenuseid, nii et spaasse on oodatud nii need, kes soovivad kaunimaks saada, kui ka loomad, keda vaevavad naha- või karvaprobleemid.

 

Если бы у вашего питомца были большие пальцы на лапках, он точно следил бы за новостями KIKA. Подпишитесь на рассылку и получите скидку на корзину -20%!